skip to Main Content

Älmhultsguiden

Älmhultsguiden var ett projekt som genomfördes tillsammans med Älmhults kommun under ca 3 år mellan 2011 och 2014. Älmhults kommun hade som mål att öka antalet invånare genom att locka fler att flytta till kommunen. Cloud Clarity tog fram konceptet Inflyttningsguiden, som skulle ge mer information om inflyttning på ett lite annorlunda sätt genom en kartguide.

På samma sätt som Hemnet visar upp alla objekt på en interaktiv karta, kan man med Inflyttningsguiden visa upp alla kommunala tomter till salu, och även närliggande skolor och förskolor. Inflyttningsguiden innebär alltså att kommunen får en egen Hemmet-liknande presentation av tomter och andra verksamheter som man ville lyfta fram. Inflyttningsguiden fick andra lokala priset för innovativt arbete i stiftelsen Skapas innovationstävling 2011.

Konceptet Inflyttningsguiden breddades genom att förutom information om inflyttning även innehålla områden som Leva och bo med information om förskolor, skolor, tomter, tomter och samhälsservice, och Turism och fritid med information om bl a naturreservat, idrottsanläggningar och motionsspår. Lokala föreningar som Växande Älmhult och Handelsplats Älmhult bjöds in att delta för att visa upp sina medlemmar inom handel och lokala företag.

Alla objekt kan förutom på kartor även visas som ikoner eller i listor, det finns hantering av flera språk, och allt innehåll anpassas automatiskt för mobiler, surfplattor och datorer.

Älmhults kommun drev Älmhultsguiden från juli 2011 till och med februari 2014 på adressen almhultsguiden.se, och använde den även på en storbildsskärm på turistbyrån så att turister och besökare kunde upptäcka kommunen interaktivt som komplement till personlig hjälp och tryckt material.

En arkiverad version av Älmhultsguiden finns här: http://almhultsguiden.mapguide.se.

Lösningen bygger på plattformen Mapguide CMS som är ett verktyg för att skapa kartguider, och den levereras som en molntjänst. Det krävs alltså ingen installation eller underhåll av kunden, utan allt hanteras helt i molnet och betalas genom en månadsavgift. Är ni intresserade av en liknande lösning är det enkelt att sätta upp någonting liknande med samma plattform.

Hör bara av er i så fall så kan någonting liknande snabbt byggas upp!

Back To Top